пʼятницю, 24 листопада 2023 р.

Всесвітній день інформації. Відповідальне сприйняття інформації та її аналіз - наші підходи в дослідженнях та навчанні студентів

Всесвітній день інформації святкується 24 листопада з метою підкреслення важливості інформації у сучасному світі. Це свято відзначається по всьому світу з метою привернути увагу до питань, пов'язаних з доступом, обміном та розповсюдженням інформації. 

Історія Всесвітнього дня інформації бере коріння з 2005 року, коли ЮНЕСКО встановила це свято на підтримку свободи слова та права на інформацію.


Інформація - це справжнє багатство, але із великим багатством приходить велика відповідальність. Вона формує наші погляди, допомагає у прийнятті рішень та надає можливість зрозуміти складність сучасного світу. Однак, разом з тим, необгрунтована чи недостовірна інформація може призвести до спотворення фактів, неправильних висновків та подій, що негативно впливає на наше суспільство.


Програми кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій містять курси, які формують у студентів навички аналізу соціальних явищ та процесів крізь призму соціологічного аналізу та науково обґрунтованих даних. Ми навчаємо критично мислити та аналізувати інформацію з різних джерел. В курсах з Медіаграмотності, Критичного мислення, Соціології масових комунікацій, - розвиваємо знання, необхідні для вивчення сучасного суспільства. 

Ми закликаємо всіх бути обачними стосовно інформації, яку ми споживаємо та ділимося. Навчіться відрізняти правдиву інформацію від маніпуляцій та фальсифікацій. Розвивайте свої здібності аналізу та критичного мислення і будете захищеними.

Аліна Піддубна,
ОПП "Медакомунікації та зв'язки з громадськістю", СМК 42

Немає коментарів:

Дописати коментар