понеділок, 20 листопада 2023 р.

"Майбутнє державного управління: Оцінка найкращих практик". Підбиваємо підсумки трирічного проєкту





15-16 листопада 2023 року в Університеті імені Павла Йозефа Шафарика (Кошице, Словаччина) відбулася конференція "Майбутнє державного управління: Оцінка найкращих практик". Конференція є частиною проєкту GGC01009 "Майбутнє державного управління". Основна мета конференції, зазначена організаторами - збагачення поточного стану знань у галузі публічного управління, створення платформи для мережевої взаємодії, обміну знаннями та підвищення обізнаності за представленими на конференції темами.

Успішні практики державного управління, представлені словацькими та українськими дослідниками і співробітниками органів влади, розкрили досвід реформування управління у сферах освіти, міграції, комунікацій влади, забезпечення доступності та відкритості інформації, ролі університетів у майбутньому державного управління. 

Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна представили співробітники соціологічного факультету професор Лариса Хижняк, завідувачка кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій Ірина Солдатенко, завідувачка кафедри методів соціологічних досліджень Ірина Кузіна, доцент Лілія Змій, доцент Тетяна Байдак, доцент Аліна Калашнікова. Дорога з Харкова до Кошице тривала больше двох днів, але приємна атмосфера професійного спілкування не дала відчути втомленість. Та й прогулка центром Кошице надавала сил.

Проектні менеджери з України та Словаччини підводять підсумки програмної діяльності, але робота за проектом триває. Ми уже зібрали кейси з українського успішного досвіду державного управління в збірку та готуємося до проведення занять з кращих практик державного управління навесні 2024. Після тестового запуску курсу та його аналізу ми запустимо окремий вибірковий курс і будемо розвивати тему державного управління як для студентів соціологічного факультету, так і для всіх бажаючих, в рамках короткострокових університетських курсів. 

Проєкт GGC01009 реалізується в рамках програми "Добре врядування та транскордонне співробітництво", що спільно фінансується фінансовим механізмом Європейської економічної зони та державним бюджетом Словацької Республіки. Програма передбачає збільшення цілісності та відповідальності державного управління.






Немає коментарів:

Дописати коментар