неділя, 25 червня 2023 р.

Моделі персоналізованого навчання студентів на соціологічному факультеті - уже в найближчому майбутньому





Викладачі кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій працюють у складі команди соціологічного факультету з реалізації проєкту Ерасмус + SMART-PL 101082928. У 2022-2025 роках ми залучені до розбудови потенціалу Моделі персоналізованого навчання студентів, заснованої на віртуальному навчальному середовищі інтелектуального тьюторства «Навчання без обмежень». 

Програмою реалізації проєкту передбачено знайомство із досвідом уже впроваджених моделей персоналізованого підходу до навчання в університетах- партнерах проєкту. 

19-20 червня 2023 року завідувачка кафедри, доцент Ірина Солдатенко відвідала факультет інженерних технологій університету Левену в Генті (Бельгія) та ознайомилася з системою організації персоналізованого навчання студентів - тьюторство, система розподілу предметів за вибором студентів, інклюзивне навчання. 


Особливий інтерес викликала система контролю якості навчання, яку реалізує відділ університету Левену за дуже щільним графіком опитувань протягом року студентів і викладачів. Серед форм контролю не тільки масові опитування студентів за кожним з компонентів їх навчальної програми, а й проведення фокусованих групових інтерв’ю зі студентами. Будемо впроваджувати цю форму контролю якості навчання на кафедрі уже з наступного року. 


Не менш цікавими є форми тьюторства. В університеті Левену діє окремий підрозділ, співробітники якого проводять додаткові заняття зі студентами першокурсниками, що мають низький рівень успішності після першого півріччя навчання. Спробуємо цю ідею реалізувати в студентському середовищі, коли тьюторами буде запропоновано виступити студентам старших курсів або учасникам студентського наукового товариства соціологічного факультету.
Лабораторія креативних рішень, розміщена в кампусі університету Левену, дає можливість студентам інженерних спеціальностей створювати моделі найсміливіших та нестандартних ідей. Незвичною для університету є й навчально-виробнича лабораторія з виготовлення пива. Пиво 6 сортів виготовляється для внутрішніх потреб університету. Можливо і цей, хоч і незвичний, досвід світового університету – лідера з інноваційності, стане в нагоді Каразінському університету.




Немає коментарів:

Дописати коментар