середа, 14 червня 2023 р.

Чому саме комунікації на соціологічному?



Важкі часи, що охопили нашу країну після повномасштабного вторгнення показують, що медіа та дослідження – дуже важливі інструменти задля вивчення і висвітлення актуальних проблем країни, побудови міжнародної комунікації та транслювання правдивої інформації. Наявність кваліфікованих кадрів в соціологічній галузі – необхідність для прогресивної, сучасної та суверенної країни.

Кафедра прикладної соціології та соціальних комунікацій ХНУ імені В.Н.Каразіна пропонує численні переваги для студентів, які вирішили вивчати цю галузь суспільних наук. Одні з небагатьох переваг зануритися в соціологічну галузь на університетському рівні:

- Масштабне розуміння соціуму. За допомогою певних знань, майбутній спеціаліст зможе аналізувати суспільство, його структуру, динаміку та фактори, що його формують. Досліджуючи соціологію, як предмет, студенти отримують уявлення про те, як взаємодіють певні індивіди та групи, як функціонують соціальні інститути, та яким чином формуються суспільні зміни. Ці знання допомагають розвинути всебічний погляд на різні соціальні проблеми та явища.

- Розвинення критичного мислення. Критичне мислення – один з багатьох внутрішніх інструментів, яким повинні володіти майбутні професіонали. Соціологія розвиває навички критичного мислення, бо вони є цінними в більшості професійних сфер. Вивчаючи соціологічні теорії, методології та дослідження, студенти вчаться аналізу складних соціальних проблем, та прибігають до їх раціонального вирішення, з використанням сильних аргументів.

- Адаптація до змін та вирішення соціальних конфліктів. Викладачі кафедри виховують в студентах пошук раціональних підходів до соціальних змін. Завдяки цьому, студенти отримують глибоке розуміння соціальних проблем, а саме: нерівності, бідності, расизму, гендерних питань та екологічних викликів. Отримавши ці знання, випускники факультету, часто стають важелями змін, працюючи над створенням більш рівноправного та справедливого суспільства.

Кафедра є структурним підрозділом соціологічного факультету та за майже 30 років існування випустила більше 600 студентів.

Навчальна підготовка на кафедрі ведеться за спеціальностями:

- 054 - “Соціологія” – Освітньо-професійна програма “Соціологія комунікацій, реклами та зв'язків з громадськістю” (бакалаврат);

- 061 - “Журналістика” – Освітньо-професійна програма “Медіакомунікації та зв’язки з громадськістю” (бакалаврат);

- 054 - “Соціологія” – Освітньо-професійна програма “Соціальні технології” (магістратура);

- 054 - “Соціологія” – Освітньо-професійна програма “Цифровий соціум” (магістратура);

- 061 - “Журналістика” – Освітня програма “Стратегічні комунікації та нові медіа” (магістратура).

Приєднуйся до кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій ХНУ імені В.Н.Каразіна та зроби свій внесок в покращення країни, в якій ти живеш!

Владлен Кононов, студент 4 курсу

Немає коментарів:

Дописати коментар