вівторок, 12 листопада 2019 р.

Чи можна вдало розпочати власну справу ще навчаючись в університеті? Відповідь студентки 4 курсу кафедри Катерини Уварової однозначна – так!




Катерина Уварова займається комерційною діяльністю (власний бренд одягу NADENU) і соціальним підприємництвом (проект 3,14 BAN - вироблення шоперів та чохлів для ноутбуків і планшетів з непотрібних банерів), та при цьому ще й на пари встигає. Навіть складно повірити, що це реально, проте це так і є!

Спочатку про одяг: бренд NADENU являє собою лінію футболок та світшотів з оригінальними авторськими принтами у формі лаконічних викликаючих словосполучень (наприклад, «Опомнись»). Треба сказати, що NADENU спільно з Харківською міською громадською організацією інвалідів «КРЕАВІТА» вже гучно заявили про себе на Kharkiv Fashion 2019 в показі колекції «We can». Обраний дизайн футболок на тему гендерної рівності був продовженням конкурсу Олени Пінчук «Не вішай ярлики». Концепція - зламати стереотипи, що сформувалися в суспільстві на тему чоловіків і жінок, була успішно продемонстрована за допомогою одягу. Хто би міг знати напевно, що ідея створити бренд одягу, яка прийшла під пляшечку вина, виродиться у щось серйозне?



Тепер про 3,14 BAN: Катерина говорить, що почалося все з того моменту, як вона стала учасницею тренінгів з соціального підприємництва в рамках університетського проекту Making Good програми #MyCreativeSpark Британської Ради. 




Нагадуємо, що соціальне підприємництво не ставить за мету заробіток купи грошей, головна мета - вирішення соціальних викликів. Розробники 3,14 BAN переймаються через екологічні проблеми та спонукають громадськість до осмисленого споживання. Вони намагаються донести свою думку, що такий непотріб, як рекламні банери, котрі вийшли з ладу тільки через свою інформаційну застарілість, можна переробити у щось унікальне, корисне та повсякденне, як сумка. Нажаль, моду на екологічність ще треба прищеплювати українському суспільству, тому 3,14 BAN більше орієнтується на Захід. 




Доповнемо, що такі цікаві проекти існують всього лише з січня 2019. Ми вважаємо, що Катерина Уварова може стати прикладом для кожного студента нашого факультету, як іноді важливо вірити у власні ідеї, не боятися, а головне втілювати їх у життя. 

Посилання на Facebook 3,14 BAN та NADENU:
https://www.facebook.com/314ban/
https://www.facebook.com/nadenu.store/

Немає коментарів:

Дописати коментар