четвер, 24 жовтня 2019 р.

ХНУ-ФАКТОР. Частина перша.



Щороку в Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна відбувається конкурс серед першокурсників, який має назву «Alma Mater». Студенти 21 факультету змагаються між собою за звання кращого на сцені протягом тижня. Уже третій рік поспіль перемогу здобуває наш соціологічний факультет, серед яких - студенти навої кафедри. Сподіваємося, що 2019 рік не стане винятком. 

У підготовці до виступу взяли участь 50 студентів. Темою цього року став ХНУ- Фактор. Перед учасниками стояло завдання розкрити, що ж головне для людини в житті, що підштовхує її бути кращою, що змушує рухатися вперед і що треба оберігати. Першокурсники розкривали його через призму мультфільму «Король Лев». Для нашого факультету ХНУ-Фактор, в першу чергу, - людяність. Але кожен розуміє її по-своєму. «Ми показуємо, що король не зможе досягти стабільності, якщо не буде слухати свій народ. Так само, як і людина не зможе нічого без інших людей.» - каже Ярослав Крисенко, виконавець ролі Тімона. Свого персонажа він вважає схожим на себе: «Тімон розумний, але часто панікує без причини. Любить побалакати, а говорить – дуже швидко. А взагалі, усі герої круті, ніхто не відходить на другий план.». Влад, студент групи СМК-16 вважає, що ми повинні помічати всіх людей навколо нас, вважати їх братами та сестрами, не дивлячись ні на що ; це і є той ХНУ-Фактор. Рита, дівчина, що виконувала роль предка, каже, що ідея шоу лежала на поверхні: «Головне в будь-якій ситуації залишатися людиною і прислуховуватися до оточуючих. Якщо казати про наш номер предків, то посил був у тому, щоб показати взаємозв’язок минулого і майбутнього, яке стоїть на кістках наших предків. Сімба повинен був зрозуміти значимість помилок і правильних рішень, прийнятих поколіннями, побачити їх згуртованість, бо це ж все дозволило йому з’явитися на світ та стати королем.» 

Кожен учасник привніс своє розуміння людяності. Зал просто палав енергетикою виступаючих. Неймовірні номери, техніка їх виконання, вокал, від якого мурашки повзуть по шкірі – це все наслідок виступу першокурсників Каразінського. Усім треба відчути ці емоції та почуття, а чому саме, читайте незабаром у новому дописі.

Юлія Баглик, ССК-11



Немає коментарів:

Дописати коментар