четвер, 26 вересня 2024 р.

Студентка соціологічного факультету Єлізавета Кобернік здобула призове місце у VIII Всеукраїнському конкурсі наукових студентських робіт "Аналіз соціальних даних 2024"




Студентка 4 курсу соціологічного факультету, освітня програма «Соціологія комунікацій, реклами та зв’язків з громадськістю» Єлізавета Кобернік посіла 3 місце у VIII Всеукраїнському конкурсі наукових студентських робіт "Аналіз соціальних даних 2024" / "Social Data Analysis 2024", який організується факультетом соціології КНУ імені Тараса Шевченка. Науковий керівник - Ігор Даниленко, викладач кафедри методів соціологічних досліджень соціологічного факультету.

Конкурс "Social Data Analysis 2024" передбачав два етапи:
• написання аналітичних робіт, серед яких журі відібрало ТОП-10 найкращих;
• виступ на конференції із презентацією, що відбувся 24 серпня.

Конкурсна робота "Інтерес та довіра до медіа в Україні" стосувалась аналізу споживання контенту через найпоширеніші джерела інформації від друкованих газет до соціальних мереж. Дослідження базувалось на емпіричних даних «World Values Survey», що було проведено в Україні у 2020 році, а також на застосуванні методу кабінетного дослідження вторинної інформації публікацій аналітичних звітів.


Єлізавета Кобернік: “У реаліях сьогодення актуальність теми невичерпна. Тривалий час українське суспільство стикається з викликами інформаційної війни, боротьба за увагу аудиторії та сфери впливу в медіапросторі спонукають відстежувати кількісні показники, особливо коли мова йде про порівняння каналів комунікації, демографічні портрети їх аудиторії, лояльність як фактор залученості до споживання контенту та швидкі зміни медіаландшафту внаслідок цифровізації. Процес дослідницької діяльності захопив мене та навчив новим підходам до постановки і розв'язання проблеми. Окрема подяка науковому керівникові Даниленку Ігорю Віталійовичу, який направляв хід роботи до застосування комплексних та нестандартних методів аналізу” .

Вітаємо Єлізавету Кобернік з нагородою і запрошуємо студентів та викладачів не боятися брати участь в наукових дослідницьких конференціях, що дає не тільки новий професійний досвід, а й демонструє якість освіти на соціологічному факультеті.


Пресцентр соціологічного факультету

Немає коментарів:

Дописати коментар