вівторок, 24 вересня 2024 р.

Онлайн-екскурсія Центром журналістської солідарності та секрети майстерності від Ганни Черненко - журналістки Новин 24 каналу (Національне телебачення) та Громадського радіо


Навчання на соціологічному факультеті має свою особливість – у процесі навчання студентів постійно беруть участь практики, експерти. Кожна зустріч з професіоналами, які долучаються до лекційних і семінарських занять студентів факультету, розширює професійні горизонти майбутніх соціологів та журналістів.

У рамках курсу «Менеджмент контенту веб-сайту» (викладач доцентка Лілія Змій) 24.09.2024 року відбулася онлайн зустріч з Ганною Черненко - журналісткою Новин 24 каналу (Національне телебачення) та Громадського радіо, співкоординаторкою Центру журналістської солідарності в Харкові від Національної спілки журналістів України.

Ганна провела онлайн-екскурсію Центром журналістської солідарності та показала місця для роботи журналістів, захисний бронежилет і каску, які приїхали нещодавно з Покровська, невеличкий музейний стенд з «трофеями» війни - російська каска, частини боєприпасів, сухпайок. Центр працює сьогодні з метою полегшити роботу журналістів, бере участь у заходах підтримки журналістської спільноти та допомагає іноземним журналістам висвітлювати події в Харкові та Україні.

Одним із основних моментів, які були висвітлені під час зустрічі, були питання роботи медійників із контентом для різних медіаканалів і веб-сайтів. Знання алгоритмів збору та обробки інформації, вміння створювати матеріали з урахуванням платформ, на яких вони будуть публікуватись, здібності працювати в редакційних командах – ось те, що потрібно сьогодні медійникам сьогодні на думку Ганни. Також варто аналізувати медіа, їх роботу з аудиторією та звертати увагу як на міжнародні, національні, так і на локальні джерела інформації.



Під час спілкування були обговорені практичні можливості фахівців із комунікацій в організації. І одна із потужних рекомендацій, яку надала Ганна, стосувалась цінності занурення в практичну роботу та життя свого колективу в кожній організації, в якій спеціалісти із комунікацій і зв’язків з громадськістю можуть себе реалізувати.

Ганна Черненко розповіла й про свій професійний досвід, про особливості журналістської діяльності під час воєнного стану в країні та відповіла на запитання, які цікавили студентів – як поставити голос радіоведучого, з якими темами під час війни журналісту працювати найважче, як не опускати руки, не піддатись емоціям та зробити свої професійні завдання. Анна поділилась особистим досвідом у складних ситуаціях, зокрема під час роботи медійників із людьми, які зазнають втрат і мають фізичні або психологічні травми під час війни.


Горбунова Анастасія, СМК-32

Немає коментарів:

Дописати коментар