вівторок, 9 березня 2021 р.

Коти і книжка про котів «За кожною видатною жінкою стоїть видатна котяча особистість», літературним редактором якої є наш викладач Роман Тріфонов







Тож до вашої уваги сторінка історії про подружаню засновниці #8березня Клари Цеткін - Розу Люксембург. Вона підтримувала ідеї самостійності й участі жінок у прийнятті політичних рішень до того, як це стало мейнстримом. Зокрема, її улюблениця - кішка Мімі - змушувала рахуватися із собою навіть видатних політичних діячів того часу. Одного разу ледь не подряпала навіть Леніна!

1907 року Клара Цеткін очолила створене при СДПГ жіноче відділення, де разом з Розою Люксембург виступала за рівні права жінок. На Міжнародній конференції жінок-соціалістів у Копенгагені 1910 року за пропозицією Цеткін був прийнятий рішення щодо відродження Міжнародного жіночого дня на саяткування річниці демонстрації працівників нью-йоркських текстильних підприємств 8 березня 1857 року.

Купити книжку можна у харківських книгарнях, а отримати автограф літературного редактора Романа Тріфонова - на заняттях курсу для першокурсників "Практикум із створення текстів".

Немає коментарів:

Дописати коментар