середу, 6 лютого 2019 р.

Вітаємо студентку 1 курсу освітньої програми «Соціальні комунікації, реклама та зв’язки з громадськістю» Анастасію Тюпу, яка разом із своєю командою отримала грант від UPSHIFT на реалізацію проекту з соціального підприємництва



Днями Анастасія Тюпа, студентка 1 курсу освітньої програми «Соціальні комунікації, реклама та зв’язки з громадськістю», разом із своєю командою виграла грант від UPSHIFT на реалізацію проекту з соціального підприємництва.

UPSHIFT — це програма для молоді, яка реалізується UNICEF в Україні за підтримки Європейського Союзу. Учасники мали змогу пройти протягом 3-х днів тренінг та потім в умовах жорсткої конкуренції отримати фінансування реалізації ідеї.

Ідея команди Анастасії полягає у допомозі із працевлаштуванням для людей з інвалідністю в інноваційному секторі підприємництва. Усім відомо, що найбільше в Україні потерпають від складнощів із працевлаштуванням саме вони. Але часто відсутність роботи це лише наслідок низької мотивації у таких людей, адже роботодавці зрідка беруть на роботу людей з особливими потребами. Роботодавці вважають, що вони не зможуть бути на рівні з іншими або їм знадобляться додаткові умови, але це не так, і команда нашої Насті кинула виклик суспільству, щоб довести це. Рішенням цього питання є надання нових робочих місць таким людям і їх соціалізація в суспільстві.

Представлений проект поки розроблений для однієї людини — хлопця на ім’я Богдан. Він любить працювати з технікою і друзі запропонували йому освоїти роботу на 3D-принтері. Технологія 3D- друку дозволяє виготовляти майже все що завгодно. Але дитячих інноваційні конструктори саме те, що сьогодні користується попитом на ринку 3D-друку та може принести добуток не лише Богдану. Надалі учасники програми UPSHIFT планують масштабувати проект, щоб там працювали лише люди з інвалідністю.

Цей проект один з небагатьох, якому дали шанс на життя. Настя та її команда дуже вдячні програмі UPSHIFT та її партнерам. А ми дуже раді за Настю, за її відданість високим ідеалам Каразінського університету — просвітництву і благодійництву.


Немає коментарів:

Дописати коментар