понеділок, 8 жовтня 2018 р.

Викладачі кафедри Марина Субота та Михайло Проценко розсказали студентам університету про те, як не стати жертвою маніпуляцій та робити поінформований вибір


5-6 жовтня в Харківському університеті імені В.Н. Каразіна відбувся тренінг для студентів і співробітників університету «Критичне мислення та медіагігєна. Як не стати жертвою маніпуляцій та робити поінформований вибір».

Захід організував і провів Харківський національний університет спільно з українським медіаресурсом Uchoose.info, за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні.





Учасники протягом двох днів працювали з тренерами «Українського кризового медіа-центру» (Олесею Драшкабаю, Артемом Жуковим, Георгієм Тихим) та викладачами соціологічного факультету ХНУ імені В.Н. Каразіна (викладачами кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій Мариною Суботою та Михайлом Проценко).

Зокрема, Марина Субота допомагала учасникам розібратися в таких питаннях: Чому в умовах сучасного світу пропаганда є знову дієвою? Якими є сучасні технології маніпулювання в медіакомунікаціїї? Що таке постправда? Що таке критичне мислення, «здоровий» скептицизм та довіра до медіа?, Кому вірити в епоху постправди?






А Михайло Проценко вчив учасників ранжувати джерела за ступенем важливості й інформативності, розрізняти справжні та фальсифіковані джерела, знати основні шляхи перевірки істинності нашого знання.

Приємно було бачити серед учасників - студенті кафедри з усіх курсів - від першого, 
до шостого. Всі учасники отримали сертифікати і фотосесію  від університеської медіастудії на згадку.

Марина Субота


Немає коментарів:

Дописати коментар