середу, 10 жовтня 2018 р.

Учасник Каразінської школи лідерства Максим Фоломєєв, доцент кафедри представляє університет в Програмі «Інноваційний університет і лідерство. Фаза IV: комунікаційні стратегії та відносини університет-школа» (Польща)

Протягом двох тижнів на базі двох кращих університетів – Варшавського та Ягеллонського – відбуватиметься серія тренінгів з впровадження сучасних комунікаційних технологій в практики української вищої школи, вивчення та побудови нових моделей стосунків університетів з різноманітними навчальними закладами середньої та професійної освіти. Тренінги проходять за програмою «Інноваційний університет і лідерство. Фаза IV: комунікаційні стратегії та відносини університет-школа» (Польща). 




Директор Центру зв’язків з громадськістю університету, доцент нашої кафедри Максим Фоломєєв – серед учасників програми стажування. 

Перший тиждень стажування передбачає знайомство учасників зі структурою польської системи освіти на прикладі Варшавського університету (м. Варшава). 

День 1. На початку проекту відбулося знайомство учасників із координаторами проекту – професором Тарасом Фініковим, президентом Міжнародного фонду досліджень освітньої політики, та професором Робертом А. Сухарським, деканом факультету «Artes Liberales» Варшавського університету, які окреслили графік програми та особливості підготовки власних міні-проектів.

Відбулися ознайомчі зустрічі з адміністрацією університету. Проректор Варшавського університету зі справ студентів та якості освіти привітала учасників із початком дуже цікавого та плідного місяця співпраці та знайомства з польською моделлю освіти. Фахівці розповіли про співпрацю навчального закладу з органами місцевого самоврядування, а менеджер Центру суспільної комунікації Варшавської міської ради разом з адміністрацією ознайомила учасників із співпрацею університету з владою та громадою Варшави.

Тарас Фініков окреслив специфіку розуміння якості вищої освіти в українському контексті. 



День 2. Керівник бюро прес-служби Варшавського Університету та керівник бюро промоції ознайомили учасників програми із особливостями брендингу, роботи з медіа та налагодження зв’язків з громадськістю. 

День 3. Відбулися зустрічі із фахівцями стосовно питань комерціалізації знань/технології, інкубатору Варшавського Університету, бази пропозицій Варшавського Університету, внутрішніх норм Варшавського Університету щодо інтелектуальної власності, структури та специфіки діяльності відділу міжнародної співпраці.

Другий тиждень стажування передбачає перебування у Ягеллонському університеті (м. Краків), знайомство з особливостями структури та моделі освіти університету, проведення зустрічей із проректором з питань дидактики, керівником бюро прес-служби Ягеллонського університету та керівником бюро промоцій стосовно медійної репрезентації навчального закладу, створення марки університету, налагодження комунікацій тощо, а також держсекретарем в Міністерстві Науки та Вищої Освіти Республіки Польща та представниками Департаменту промоції та туризму Краківської міської ради.






Немає коментарів:

Дописати коментар