четвер, 21 березня 2024 р.

"Ukraine and the War: Prospects for Reconstruction" - проєкт соціологічного факультету спільно з Університетом Райта (Wright State University, USA)



21 березня 2024 року пройшла перша зустріч в рамках онлайн-школи "Ukraine and the War: Prospects for Reconstruction", яку було організовано соціологічним факультетом Каразінського університету спільно з Університетом Райта (Wright State University, USA).

В рамках зустрічі, проведеної під керівництвом Шона Поллока (професора Школи гуманітарних наук і культурології Державного університета Райта) українські та американські студенти і викладачі мали нагоду познайомитись та обмінятись інформацією про свої університети. Американські студенти дізнались про сьогодення Каразінського університету, незламний характер наших культурних та освітніх діячів та маленькі перемоги під час непростих часів. 

Ініціатива у проведенні циклу занять належить професору Шону Поллоку, директору аспірантської програми з історії Школи гуманітарних і культурних студій Wright State University. За підтримки Асоціації міст побратимів Харків- Цинциннаті (Віктория Маринюк) ідея проведення навчання спільно з Wright State University була запропонована соціологічному факультету Каразінського університету. Ми зацікавилися і уже реалізуємо. Соціологічний факультет представляють деканка, доцентка Олена Мурадян, доцентки Олександра Дейнеко, Ірина Солдатенко, Вікторія Болотова.

Подальша програма онлайн-школи розглядатиме досвід війни в сучасній Україні з метою розуміння її історичного контексту та впливу на суспільне життя українців. Лекції українських та американських викладачів передбачають висвітлення питань формування сучасної української історії, природи політичних відносин з країною-агресором, внеску України в історію Європи та світу, а також вплив війни на українців як всередині країни, так і в діаспорі.



Ми з нетерпінням чекаємо наступних зустрічей з американськими колегами, завдяки яким зможемо вибудувати міцний культурний зв'язок!

Шевченко Дар'я, студентка другого курсу, 
факультет міжнародних економічних відносин і туристичного бізнесу, 
учасниця проєкту

Немає коментарів:

Дописати коментар