вівторок, 26 вересня 2023 р.

Центральна наукова бібліотека – місце для навчання та спілкування. Враження першокурсників соціологічного факультету


Минулого тижня першокурсники соціологічного факультету відвідали Центральну наукову бібліотеку Каразінського університету. Попри погану погоду прийшло досить багато студентів, які передбувають у Харкові й не хотіли втратити можливість пройтися університетом і поверхами читацьких залів. Своїми враженнями про знайомство з бібліотекою ділиться студент 1 курсу програми "Соціологія комунікацій, реклами та зв'язків з громадськістю" Станіслав Кузьменко:

“Наша екскурсія розпочалася об 11 ранку, що ідеально підійшло не тільки для прогулянки, а й для ранкової зарядки, адже наша екскурсія бібліотекою починалася з шостого поверху, якого ми досягли крокуючи численними сходами університету. Бібліотека розташована одразу на трьох поверхах університету. Це вражає! Як і те, що бібліотека була заснована в 1804 році. Зараз у фондах бібліотеки 3 500 00 книг! Неймовірно! Екскурсія відбувалася без поспіху, що було для мене плюсом, адже я міг уважно вдивлявся в різні книги і насолоджуватися атмосферою, яка розвіяла міф про "злих бібліотекарів". Нам посміхалися, намагалися показати все, що доступно для абонентів бібліотеки. Ми пройшли багато залів, але мені особливо запам'ятався другий поверх. Крім арт галереї і прекрасних картин в холі мене зацікавив зал "Вікно в Америку" - ресурсний центр, який вміщує велику англомовну бібліотеку, проводить "Speaking club", має багато навчальної літератури, що допоможе підготуватися до іспитів для отримання міжнародного мовного сертифіката. Далі - комп'ютерна зала, яка надає можливість проводити заняття або ж доєднатися до занять онлайн, просто виконувати завдання. 

З початку війни бібліотека не припиняла своєї роботи. В залах працював генератор, студенти і співробітники приходили заряджати свої телефони і спілкуватися. 
А ще - з вікон бібліотеки відкривається неймовірний краєвид на наш з вами улюблений і рідний Харків! Це привід прийти до бібліотеки не лише почитати, а й подивитись на наше місто! 

Йти з бібліотеки, якщо чесно, зовсім не хотілося, адже дуже там затишно, спокійно та комфортно! А доброзичливі працівники бібліотеки викликають бажання повернутися і знову зануритися в цю прекрасну атмосферу знань і приємного спілкування".




Немає коментарів:

Дописати коментар