понеділок, 12 квітня 2021 р.

Глибокий аналіз ситуації = ефективне комунікативне рішення. А ще - перша наукова публікація студентів 2 курсу

Дослідницька активність студентів є важливою складовою їх підготовки до самостійного професійного життя. Ми активно залучаємо студентів до участі не тільки в студентських наукових конференціях, а й у міжнародних наукових та професійних конференціях та конкурсах.

Ідея наукової публікації, в основі якої має бути наукове дослідження, може з’явитися раптово, як, наприклад, у студентів 2 курсу освітньої програми “Соціологія комунікацій, реклами та зв ‘язків з громадськістю” Ксенії Кікоть та Максима Красникова - під час виконання завдання за кейсом, наданим професором, доктором медичних наук  Анною Ісаєвою
 для реалізації навчального формату live brief. Завданням було розробити рекомендації з ефективної мотивації хворих на діабет 2 типу щодо дотримання предписаних лікарем дієти та фізичного навантаження, як необхідних умов для стабілізації стану хворих та профілактики захворювання.

Перші результати роботи з вивчення проблематики стали основною тез, поданих до участі в міжнародній науковій конференції. Під час проведеного контент аналізу онлайн ЗМІ студентами було встановлено, но публкацій за темою профілактики та лікування діабету 2 типу для широкого кола читачів (не спеціальних медичних видань) дуже мало. Ця тема не представлена в мас -медіа в Україні як актуальна й така, яка потребує привернення уваги з метою проведення профілактичних заходів.

Далі – розробка комунікатиних заходів, яку будуть оформлені в наукову статтю. Вітаємо Ксенію Кікоть та Максима Красникова з першими успішними кроками в науковому просторі. Прочитати тези можна тут






Немає коментарів:

Дописати коментар