середу, 11 жовтня 2017 р.

Цикл лекцій «Перспективи інформаційного суспільства в Східній Європі» від Пал Тамаша




«Реформи - це консервна банка. Відкриєш одну, а за нею ще одна, потім ще одна і ще одна ... Реформам властиво починатися і не кінчатися» - Пал Тамаш.

Цього тижня на соціологічному факультеті особливо гаряче – очікуємо багато гостей і уже готові зустріти їх на ІІІ-му Конгресі соціологічної асоціації України. 







Пал Тамаш, угорський соціолог і давній друг соціологічного факультету приїхав раніше. Уже два дні студенти та викладачі соціологічного факультету мають можливість спілкуватися з ним, ставити питання і слухати його лекції.


Багато цікавого за ці два дні залишилося в конспектах студентів. Лекції були присвячені темам посткомуністичних трансформацій, реформ, шляхів виходу з кризи. Пал Тамаш наголосив: «Ви повинні розуміти, що основна історія до 2005 року це яма і вихід з неї. Всі країни так чи інакше падають в яму. При цьому, основним поворотним пунктом є глибина цієї ями і те, як швидко ти з неї виходиш».


Лекції уважно слухали студенти всіх курсів соціологічного факультету. Прес центр соціологічного факультету дякує студенткам 4 курсу Марії Баландіній та Анастасії Сирбіладзе за матеріали для репортажів.




Для тих, хто не мав можливості відвідати лекції Пал Тамаша 10-11 жовтня – зможуть зустрітись з ним і почути його доповідь 12 жовтня на пленарному засіданні ІІІ Конгресу соціологічної Асоціації України “Нові нерівності- нові конфлікти: шляхи подолання”.


Пал Тамаш - угорський соціолог, член Угорської академії інженерних наук, директор Інституту соціологіїУгорської академії наук (УАН), директор Центру соціетальної політики Будапештського університету Корвінус (Будапешт).




Немає коментарів:

Дописати коментар