четвер, 6 грудня 2018 р.

Нові перспективи журналістської освіти на соціологічному факультеті – у фокусі уваги учасників міжнародної конференції-воркшопу «Сучасна журналістська освіта: виклики та перспективи»





5 грудня за ініціативою кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій та за підтримки представництва Фонду Конрада Аденауера у Харкові на соціологічному факультеті відбулася Міжнародна конференція-воркшоп «Сучасна журналістська освіта: виклики та перспективи».

У межах конференції відбувся воркшоп, на якому обговорили журналістську освіту в Україні та Німеччині. Про «Особливості журналістської освіти на соціологічному факультеті» розповіли дакан соціологічного факультету доцент О.С.Мурадян та в.о. завідувача кафедри, академічний керівник освітньої програми "Медіакомунікації та зв'язки з громадськістю" доцент С.С.Аксенов.

Німецькі колеги Тобіас Швайгманн, шеф-редактор навчального онлайн-медіа Інституту журналістики при Технічному університеті Дортмунда та Тіна Беттельс-Шваббауер, наукова співробітниця Інституту міжнародної журналістики Еріха Броста при Технічному університеті Дортмунда, головний редактор European Journalism Observatory розповіли про журналістську освіту в Німеччині та, зокрема, освітню «Модель Дортмунда».

Результатом воркшопу стала домовленість про про розробку міжнародного проекту прикладної, практико-орієнтованої моделі фахової підготовки журналістів на кафедрі прикладної соціології та соціальних комунікацій.

Участь у панельних дискусіях Міжнародної конференції-воркшопу «Сучасна журналістська освіта: виклики та перспективи» прийняли участь журналісти, блогери, представники інформаційних агентств, інтернет-видань, друкованих газет та телеканалів Харкова, під час яких обговорили сучасний стан журналістської освіти та перспективи подальшого її розвитку на кафедрі прикладної соціології та соціальних комунікацій соціологічного факультету.

Немає коментарів:

Дописати коментар