понеділок, 13 листопада 2017 р.

Каразінський університет і Англіа Раскін університет: такі різні та схожі одночасно






Минулого тижня команда співробітників кафедри  - Ірина Солдатенко, Ольга Гужва, Максим Фоломєєв, Олександр Хижняк та студентка кафедри Вікторія Крижанівська, які представляють Каразінський університет в Програмі Британської Ради та Інституту вищої освіти АПН України «Розвиток лідерського потенціалу університетів України», відвідали Англіа Раскін університет (Велика Британія).

Англіа Раскін університет є партнером нашого університету уже більше 5 років, але перетворити дистанційну співпрацю на особисті зустрічі та дискусії, а також цікаве знайомство із організацією дослідницького, навчального, позааудиторного студентського розвитку, - ми змогли завдяки участі в Програмі.





На наші питання про співпрацю британського університету із бізнесом, організацію поточного контролю знань студентів, проведення профорієнтаційної діяльності, роботу служби маркетингу та комунікацій, а також прес- служби розповідали керівники відповідних служб та департаментів університету. На наше здивування, ми знайшли багато спільного в організації тих самих процесів в нашому університеті. Взяли до уваги цікаві інноваційні ідеї, які доцільно запропонувати до впровадження в Каразінському університеті. 










Візіт був коротким, але дуже плідним. Серед іншого – домовилися про підготовку спеціального номеру SCS Journal за темами антикорупційних практик, який буде підготовлено британськими колегами з Англіа Раскін університету.

Наш візит був підготовлений випускницею соціологічного факультету 1996 року, зараз - доктором філософіі, заступником декана факультету права, мистецтв та соціальних наук Англіа Раскін університету Анною Марковською.




Ми щаро вдячні Британська Рада в Україні (пані Олеся Компанієць та Людмила Таценко) та Інституту вищої освіти АПН України (пані Світлані Калашніковій) за можливість бути частиною Програми та ознайомитися з успішним досвідом організації діяльності британського універитета-лідера.














Немає коментарів:

Дописати коментар